top of page

מה חשוב לדעת בבחירת מקל הליכה?


במאמר זה תוכלו לקבל מידע אשר יעזור לכם להבין מה ההבדלים בין מקלות ההליכה השונים, סוגי המקלות הקיימים בשוק ומה הבחירה הנכונה עבורכם.

במקרים של קושי בניידות הקיימת לרוב בקרב בעלי מוגבלויות, אנשים המתאוששים לאחר פגיעה בגפיים או ניתוחים, וקשישים מקלות הליכה הם כלי עזר משמעותי וחשוב על מנת לשפר את היציבות, שיווי המשקל ומפחיתים באופן משמעותי את הסיכון לאיבוד שיווי המשקל, נפילה ופציעה.

מקלות הליכה משמשים לרוב "כרגל שלישית" ומאפשרים לנוע בבטחה ומשפרים משמעותית את היציבות לאנשים הזקוקים לכך. אומנם עיקר האוכלוסייה הזקוקה למקל הליכה הינם קשישים ואנשים בעלי יציבות חלקית, אך שימוש במקלות הליכה עוזרים גם לשמור על תנוחת גוף נכונה יותר, מונעים מתיחת שרירים והתכווצויות ואף מצמצמות פציעות מפרקים.

נכון, קיימים מקלות הליכה אשר נועדו לסייע בעת טיולים, צעידה, טיפוס ואף בהליכות ארוכות, אך כל אלו אינם נועדו לסייע לאותם נזקקים וקשישים הזקוקים לתמיכה ושמירה על היציבות.

קיימים 3 סוגי חומרים עיקריים מהם עשויים מקלות ההליכה: עץ (לרוב עץ בוק), מתכת (לרוב אלומיניום אשר הינו חומר חזק וקל) וסיבי פחמן (קלים, עמידים וחזקים – אך גם היקרים ביותר).

מקלות הליכה מעץ הינם לרוב המקלות בעלי המחיר הסביר ביותר מבין השלושה ולמעשה הן "האבות" של מקלות ההליכה המודרניים ולכן עדיין מייצרים מקלות הליכה מעץ. מקלות הליכה ממתכת (אלומיניום) לרוב הן הבחירה המועדפת עקב היותם חזקים, רובן ניתנים לכוונון (טלסקופיים) ובמקרים מסוימים אף מתקפלים כך שניתן לאחסן אותם בצורה נוחה.

הסוג האחרון אשר קיים בשנים האחרונות עקב התפתחות הטכנולוגיה הן מקלות הליכה מסיבי פחמן, מקלות אלו נחשבים הקלים והחזקים ביותר, אומנם לרוב לא ניתן לכוון אותם או לקפל אותם אך להם יתרונות של חוזק ומשקל.

למקלות הליכה קיימים בעיקר שלושה סוגי צורות של ידיות למקלות, ידית ישרה, ידית מעוקלת (דרבי) וידית חצי עגולה (כמו מקל סבא). רוב המקלות המיוצרים כיום הינם בעלי מבנה ארגונומי אשר משפרים את הנוחות לשימוש ממושך, יש לבחור את הידית על סמך ההעדפה האישית ונוחות המשתמש/ת. כמובן שקיימים גם סוגים שונים של חומרים מהם מורכבת הידית, גם לסוג החומר ממנו עשויה ידית המקל יש חשיבות מכרעת לנוחות האחיזה ולמניעת הזעה והחלקה של היד.

מומלץ לבחור בקצה המקל שיהי עשוי מגומי מחוזק, למניעת שחיקה מוגברת וחוסר נוחות ,בנקודת המגע בין קצה המקל לבין הגומי הבא במגע עם הקרקע צריכה להיות דסקית מתכת המונעת שחיקה מוגברת של חלקו הפנימי של הגומי המחוזק. הגומי המחוזק נועד לשפר את האחיזה של המקל בתנאי קרקע שונים ולמנוע את שחיקה מוגברת של קצה מקל ולאפשר הליכה נוחה יותר כמעט ללא זעזועים ליד (בולם זעזועים).


אופן השימוש המומלץ במקל הליכה יעשה לרוב כאשר האחיזה בו מתבצעת בצד הנגדי לצד הפגוע ובכך נוצרת זווית היוצרת משולש (רגל יציבה מאחור והרגל הפגוע והמקל מקבילים).

הליכה נעימה 😊

Comments


מתקן_לתו_נכה.jpg
bottom of page